torstai 1. heinäkuuta 2021

Synkempää todellisuutta

Kenneth Eriksson & Jeanette Björkqvist - Kovat kadut - Ammattirikollisten jäljillä



Joskus innostun lukemaan hieman uudempiakin julkaisuja. Jonkin verran julkisuudessa pyörinyt hahmo Kenneth Eriksson herätti kiinnostuksen tämänkertaista teosta kohtaan. Kyseessä on siis vanha kyttä, kuka on silloin tällöin näkynyt mediassa ihmiskaupan poliisitutkintoihin liittyvissä jutuissa. Todellisuuden synkempi puoli kiinnostaa itseäni jollain pimeällä tavalla, joten näin hieman vaivaa ja hain kirjan jopa hieman kauempana olleesta paikalliskirjaston toimipisteestä. Lähimmästä toimipisteestä se oli jo lainassa, ja varausta olisi saanut odotella jopa niinkin kauan kuin viikon.

Kirja on siis muistelmateos "Kentsun" eli Kenneth Erikssonin urasta. Vaikka sisältöä on kolmatta sataa sivua, jäi itselleni kuva, että tässä kerrotaan vain muutamat parhaat – tai pahimmat – tarinat päältä. Teoksen kirjallinen tyyli on koruton ja suoraviivainen, ilmeisesti päähenkilöä mukaellen. Sisällössä oli imua itselleni sen verran, että kirja meni miltei yhdeltä istumalta.

Sisältö olisi monilta osin voinut järkyttää, jollei olisi jo osannut odottaa kyseisenlaisia kauheuksia. Iso osa sisällöstä liittyy prostituutioon ja sen ympärillä pyörivään toimintaan, erityisesti ihmiskauppaan. Kentsun näkemykset näistä aiheista ovat sellaisia, että niiden soisi olla tapetilla mediassa isosti. Erikssonilla lie parhaita todellisuuteen kiinnittyneitä näkemyksiä aihepiiristä mitä Suomeen tulee. 

Kirjassa oli mielenkiintoinen pointti siitä, kuinka prostituutiotoiminta aikoinaan oli hyvää bisnestä vielä 90-luvulla monelle mediajulkaisulle, mm. Helsingin Sanomille, escort- ja päiväkahviseurailmoituksineen. Medioiden puolueettomuus aiheen suhteen on saattanut siis ainakin silloin olla kyseenalaista. Ajatuksia herättävää.

Hieno kirja, suosittelen mikäli yhtään kiinnostaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti